Gefco start joint venture in logistiek voor complete voertuigen

Logistiekprofs op 3 January 2019

Logistiek gigant Gefco start een joint venture met de Spaanse speler Bergé. Met het nieuwe bedrijf Berge Gefco S.L. richten zij zich op logistieke diensten voor complete voertuigen. 

De Europese Commissie keurde de joint venture deze week goed. Gefco is een van de grootste Europese spelers in automotive logistiek. Bergé richt zich voornamelijk op de Spaanse markt, met een breed aanbod aan logistieke diensten. 

Door de bundeling van krachten is Bergé Gefco in Spanje marktleider in de logistiek voor complete voertuigen, zowel tweedehands als nieuw. Het bedrijf heeft meer dan drie miljoen vierkante meter aan opslagruimte om 120 duizend voertuigen in op te slaan. Verder beschikt het over zevenhonderd vrachtwagens, honderd spoorwagons en veertigduizend vierkante meter aan werkplaatsruimte. 

Gefco en Bergé zijn allebei voor de helft eigenaar van het nieuwe bedrijf. Door de samenwerking hopen zij nieuwe diensten te kunnen ontwikkelen en klanten beter te bedienen tijdens seizoensgebonden pieken. Bergé Gefco is operationeel vanaf 2 januari 2019.