Gefco neemt vrachtplatform Chronotruck over

Logistiekprofs op 11 July 2019

Logistiek dienstverlener Gefco neemt Chronotruck over, een platform dat vervoerders en verladers met elkaar in contact brengt. 

Gefco, aanbieder van supply chain oplossingen en specialist in autologistiek, meldt dat de koop van Chronotruck past bij de strategie van het bedrijf om nieuwe technologieën in te zetten. “De expertise van Chronotruck in digitalisering zal ons niet alleen helpen om de klantenervaring te verbeteren, maar ook om onze ecologische voetadruk te verminderen door te garanderen dat trucks met volledige capaciteit de weg op gaan”, zegt Luc Nadal, CEO van Gefco. 

Chronotruck werd in 2016 opgericht als platform voor bedrijven te worden om zendingen te bestellen en tegelijkertijd het aantal ritten zonder vrachtlading voor vervoerders in te perken. Voor bedrijven biedt Chronotruck toegang tot vervoerders in de buurt een portfolio aan digitale diensten, waaronder een instant offertesysteem, geotracking, een leveringsbewijs en e-invoicing. Het bedrijf is nu actief in Frankrijk maar breidt onder de vlag van Gefco, dat in 47 landen actief is, mogelijk uit naar andere landen.