Gefco Benelux versterkt positie Nederlandse markt met drie distributiecentra

08.03.2017 | Branchenieuws | 557 keer bekeken
Gefco Benelux versterkt positie Nederlandse markt met drie distributiecentra

Gefco Benelux opent drie nieuwe distributiecentra in Nederland om zijn operatie voor reserveonderdelen uit te breiden.

Het eerste warehouse van de logistieke dienstverlener is onlangs geopend in Zaandam en beslaat zo’n 3500 m2. Vanuit hier wordt de opslag, picking en distributie voor de verdere Nederlandse markt verzorgd.

Het tweede distributiecentrum in Hoogeveen is 4500 m2 groot, eind maart wordt het derde distributiecentrum in Waalwijk geopend. Laatstgenoemde is de grootste en beslaat zo’n 5500 m2. In de distributiecentra worden reserveonderdelen voor de automotive markt opgeslagen. Vanuit de nieuwe distributiecentra verwacht Gefco Benelux reserveonderdelen aan 1000 autodealers te kunnen leveren.

PSA
Onlangs sloot het bedrijf een miljardendeal met PSA, het moederbedrijf met Peugeot. Het bedrijf laat weten dat de opening van de distributiecentra hier los van staat. PSA besloot de distributie van reserveonderdelen te verdelen over kleine distributiecentra in Europa, om zo de reactiesnelheid te verhogen. Gefco kreeg de opdracht voor de Nederlandse markt.

Ondanks dat de twee zaken los van elkaar staan, noemt Romain Leblanc, Finished Vehicle Logistics Director van Gefco Benelux, de drie nieuwe warehouses als voordeel. ‘De eerste warehousing platforms in Nederland plaatsen Gefco in een ideale positie om het logistieke aanbod in de regio verder uit te bouwen,’ aldus Leblanc tegen Logistiek.nlMeld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren