Functieprofiel supply chain professionals verandert door innovatie
07.07.2017 | Branchenieuws

Functieprofiel supply chain professionals verandert door innovatie

Door alle ontwikkelingen in de supply chain groeit de vraag naar professionals met specifieke vaardigheden, met name op het gebied van conceptontwikkeling en implementatie. Het aantal vacatures binnen het vakgebied Supply Chain Management steeg dan ook met ruim 19 procent in het tweede kwartaal van dit jaar. 

Dat stelt Yacht in zijn kwartaalrapport. De functienamen in vacatures blijven vooralsnog gelijk, maar de functie-inhoud en gevraagde competenties van de gevraagde professionals veranderen. In vacatures wordt gezocht naar professionals die kunnen bijdragen aan conceptontwikkeling, implementatie en beheersing van nieuwe concepten in een veranderende omgeving. “Competenties die supply chain professionals daarbij nodig hebben, zijn: een hoog analytisch vermogen, een creatieve en praktische instelling en implementatiekracht”, aldus Hilbrand van der Kooi, directeur SCM&P bij Yacht. 

Logistiek Manager en Supply Chain Manager in trek

Het aantal vacatures voor Logistiek Managers steeg in het tweede kwartaal het hardst ten opzichte van een jaar eerder (+35 procent), gevolgd door de functie Supply Chain Manager (+24 procent). "Beide rollen zijn nodig voor conceptontwikkeling en implementatie", verklaart Yacht in een persbericht. De meest gevraagde functie blijft die van Supply Chain Planner. In het tweede kwartaal werden er 1.300 unieke vacatures voor deze functie geplaatst. Op landelijk niveau zijn er nu voor elke beschikbare supply chain professional 2,2 vacatures beschikbaar. 


Vooral in het zuiden van Nederland is sprake van een krappe arbeidsmarkt. In de regio Brabant staan er per supply chain professionals drie vacatures open.  

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren