FS breidt capaciteit Autostore uit in aanloop naar feestdagen

Logistiekprofs op 28 november 2019 | 2 minuten leestijd

Fulfilment Solutions zet alle zeilen bij in aanloop naar de feestdagen. De e-commercespecialist heeft de capaciteit van zijn orderpicksysteem Autostore vergroot, een nieuwe verpakkingsmachine aangeschaft en het personeelsbestand uitgebreid. 

Fulfilment Solutions (FS) werkt al sinds 2014 met de Autostore, het orderpicksysteem van Royal Reesink). De huidige capaciteit van de orderpickmachine was echter niet voldoende om de drukte tijdens piekmomenten op te vangen, schrijft FS in een persbericht. Het bedrijf in e-fulfilment breidde de Autostore daarom uit met een extra poort en 50 procent meer robots. 

Naast uitbreiding van het orderpicksysteem besloot FS een verpakkingsmachine aan te schaffen, die vandaag in gebruik werd genomen. De machine, genaamd ‘e-Jivaro’ komt van het merk Savoie en kan tot 900 pakketten per uur verwerken. 

Steven Kersbergen, managing director van FS: “De gekozen verpakkingsmachine kiest aan de hand van het product de meest geschikte doos, snijdt deze op juiste formaat en plakt hier het adreslabel op. Vervolgens hoeven wij het alleen nog maar aan de juiste verzendpartij aan te bieden.” De keuze viel volgens Kersbergen op dit type omdat de e-Jivaro ook brievenbuspakketten kan verwerken. 

Gerelateerde artikelen