Frustratie bij Jumbo door SAP-storingen

Logistiekprofs op 18 maart 2021 | 2 minuten leestijd

Supermarktketen Jumbo is regelmatig de dupe van softwareproblemen, waardoor de bevoorraading in het gedrang komt. Afgelopen zondag was sprake van een softwarestoring binnen SAP. 

Dat meldt Distrifood op basis van gesprekken met Jumbo-ondernemers. De supermarktketen bevestigt de storing van afgelopen weekend. Die zou zijn veroorzaakt door een upgrade van het bestelsysteem. De bevoorrading kwam volgens Jumbo nauwelijks in de knel, omdat werd gekozen voor een back-up forecast.  

Verschillende Jumbo-winkeliers stellen dat het vaker voorkomt. Dit jaar staat de teller al op drie, zegt een winkelier. De storingen leiden tot onnodige derving, nee-verkoop en extra werk door het op orde maken van de voorraden. “Het zorgt voor een slecht winkelbeeld en lage dagomzetten”, aldus een ondernemer tegen Distrifood. 

Jumbo erkent het probleem en benadrukt dat de keten druk bezig is storingen in de toekomst te voorkomen. “Dit is uiteraard erg vervelend en we nemen deze situatie zeer serieus. Er zijn daarom ook diverse trajecten gestart om deze processen te verbeteren.”

Afbeelding: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen