Friga Breda naar Moerdijk met koel- en vriesterminal

Logistiekprofs op 24 januari 2020 | 2 minuten leestijd

Frigo Breda verhuist naar de haven van Moerdijk. De logistiek dienstverlener heeft er beschikking tot een oppervlakte van 5,8 hectare en een eigen kade van driehonderd meter. Een nieuw watergebonden koelvries distributiecentrum biedt plaats aan 70.000 pallets. 

Nieuwe hoofdvestiging Frigo Breda

Op de nieuw te bouwen locatie in Moerdijk gaat Frigo Breda zich bezighouden met de op- en overslag van gekoelde en gevroren producten per water, spoor en weg. Het distributiecentrum krijgt 31 laaddocks en acht grote koelcellen. Voor Frigo Breda, dat nu een capaciteit heeft van 37.000 pallets verspreid over zes locaties, betekent de vestiging in Moerdijk een aanzienlijke uitbreiding. Het wordt tevens de nieuwe hoofdvestiging van het bedrijf.

Aan de kade zal een opslag voor koelcontainers gerealiseerd worden met reefer-plugs voor de koeling van volle containers. Het bedrijf werkt ook aan een Buitengrens Inspectie Punt (BIP) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, waar importgoederen zoals van vis en vlees in containers in Moerdijk gekeurd kunnen worden. 

Vervoer per water en rail

“In ons nieuwe koel- en vrieshuis beschikken we over een grote op- en overslagcapaciteit aan het water en hebben we een korte verbinding met grote zeehavens Rotterdam en Antwerpen”, licht Reinier van Elderen, directeur van Frigo Breda toe. “Daarnaast ligt er een railverbinding waarmee we goederen vanuit heel Europa kunnen aanvoeren en via onder meer het water naar hun eindbestemming kunnen vervoeren. Juist door meer gebruik te maken van water en rail beperken we het filegevoelige wegtransport van en naar Rotterdam en Antwerpen.

Gerelateerde artikelen