FrieslandCampina van start met bouw centraal distributiecentrum

Logistiekprofs op 7 September 2017

FrieslandCampina is gestart met de bouw van een duurzaam distributiecentrum in Meppel. Het dc zal een oppervlakte beslaan van 31.000 vierkante meter en ruimte bieden aan 45.000 palletplaatsen. 

De zuivelonderneming gaat in het nieuwe pand de opslag en overslag van zuivelproducten van zijn productielocaties verzorgen. Deze activiteiten vinden nu nog verspreid plaats over vier magazijnen in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam. Door de opslag en overslag te centraliseren, kan FrieslandCampina niet alleen efficiënter werken maar bespaart het ook 1,5 miljoen transport kilometers. De magazijnen in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam gaan functioneren als doorstroom voor goederen naar het centrale distributiecentrum.

Geen baanverlies

Het nieuwe centrum biedt plaats aan 35 werknemers. De distributiewerknemers van de vier magazijnen in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam krijgen andere distributiewerkzaamheden bij FrieslandCampina. Er is volgens de zuivelonderneming geen sprake van baanverlies.

Duurzaamheid

De oplevering van het gebouw staat gepland voor juni 2018. FrieslandCampina gaat het distributiecentrum na de realisatie huren van District54 Vastgoed. De nieuwbouw krijgt het BREAAM certificaat ‘very good’. Dat wil zeggen dat de bouw op een duurzame manier en met duurzame materialen plaatsvindt. 

Redactie LogistiekProfs