FreightNed neemt Van Wanrooy Transport over na onzekere periode
Transport & Distributie 28.01.2019 | Branchenieuws

FreightNed neemt Van Wanrooy Transport over na onzekere periode

FreightNed Logistics neemt het personeel, materieel en de opslag van Van Wanrooy Transport over. Daarmee wordt FreightNed in één klap een grote speler in de branche en kan een collectief ontslag bij Van Wanrooy worden voorkomen.

De overname volgt na een roerige tijd bij Van Wanrooy Transport. Eind augustus deed de politie een inval bij Van Wanrooy in Oosterhout nadat er twee ladingen van respectievelijk 3.500 en 4.000 kilo cocaïne in de Antwerpse haven waren gevonden. De politie volgde het transport van Antwerpen naar Oosterhout en kwam zo uit bij Van Wanrooy. Er werden vier medewerkers en een ex-medewerker gearresteerd, waaronder directeur en eigenaar Paul van W.

“Nadat Van Wanrooy transport slecht in het nieuws kwam, waren mijn collega’s en ik geschokt", zegt Iwan van den Broek, operationeel manager bij Van Wanrooy. "Dat was op de werkvloer goed voelbaar. Hoe bewaren we continuïteit? Hoe informeren we onze klanten? Wie neemt de leiding?" 

Totaalpakket aan diensten voor FreightNed

FreightNed Logistics uit Ridderkerk werkte de afgelopen maanden aan de overname van Van Wanrooy Transport. Dat deed het samen met het managementteam van Van Wanrooy, bestaande uit Mario Heeren en Eric van Laarhoven. "We hebben allemaal vertrouwen in deze samenwerking en zien het als een grote kans", zegt Ronald de Rijke, directeur FreightNed. "FreightNed bouwt haar bestaande dienstenpakket van internationale expeditie (lucht-, water- en wegtransport) uit met nationaal transport en opslag. Wij kunnen onze bestaande én nieuwe klanten daarmee een totaalpakket aan diensten aanbieden. Hiervoor hebben we ook de ervaring en kennis van de ruim 110 personeelsleden nodig. Met dit totaalpakket aan diensten, kennis en ervaring zijn wij in één klap een flinke speler in de branche."

Opluchting personeel

Voor de medewerkers van Van Wanrooy kwam het nieuws dat Freightned het personeel, materiaal en opslag overneemt als een opluchting. “Iedereen is verzekerd van een baan, met dezelfde hechte club collega’s en een prettige en vooral betrouwbare werkgever", aldus operationaal manager Van den Broek. 

FreightNed Benelux en FreightNed Warehousing

Het personeel van FreightNed en Van Wanrooy is al bijgepraat over de voortzetting. Het bedrijf gaat verder onder de nieuwe naam: FreightNed Benelux BV voor transport. FreightNed Warehousing BV wordt de nieuwe naam voor opslag en logistieke diensten.

Plaats een reactie (0)

Reageren