Freightex wordt Coyote Logistics

Logistiekprofs op 22 maart 2018 | 2 minuten leestijd

Vrachtbemiddelaar Freightex gaat voortaan door het leven als Coyote Logistics. In januari werd het bedrijf door UPS overgenomen, dat sinds twee jaar ook eigenaar van Coyote Logistics is. De bedrijven willen nu in Europa uitbreiden als één merk. 

Freightex is gevestigd in Europa en werkt als ‘asset-light’ aanbieder van volledige laadruimtes, gedeelde laadruimtes, en gekoelde en gespecialiseerde transportdiensten. Twee jaar na de overname van Coyote Logistics, besloot UPS ook Freightex in te lijven. Daarmee versterkte het zijn aanwezigheid op de groeiende markt voor third-party logistics. Coyote Logistics breidde de afgelopen jaren zijn diensten al wereldwijd uit, onder meer met een kantoor in Mexico. Met de overname van Freightex wil het bedrijf nu ook in Europa voet aan de grond krijgen.  

“De afgelopen 12 maanden konden we onze Europese diensten verbeteren door gebruik te maken van de goed ontwikkelde processen van Coyote, met name wat technologie en vorming betreft”, zegt Tim Phillips, ceo van Freightex. “De overname is een natuurlijke stap in onze ontwikkeling naar één duidelijk merk met een eensgezinde boodschap voor onze klanten en onze vervoerders, met wie we vaak wereldwijde relaties hebben.”

Gerelateerde artikelen