Fource Logistics centraliseert logistiek met nieuw distributiecentrum

Logistiekprofs op 1 July 2022

Fource Logistics bouwt in Berken en Rodenrijs een XXL-distributiecentrum van meer dan 50.000 vierkante meter. De logistiek dienstverlener voor autobedrijven opereert nu nog vanuit vier verschillende distributiecentra, maar voegt deze samen tot een centraal dc. 

In januari start Heembouw met de bouw van het pand, in opdracht van eigenaar Union Investment. Het nieuwe distributiecentrum heeft als bijnaam ‘The Bridge’, dat verwijst naar de centrale entree op de eerste verdieping. Op dit centrale plein bevinden zich bijna alle ondersteunende faciliteiten, zoals kantoren, kleedruimten, kantine en trainingsruimten. 

Volautomatisch shuttlesysteem

Het pand omvat 2.400 vierkante meter kantoorruimte en 49.000 vierkante meter magazijnruimte. Voor het orderpicken wordt gebruik gemaakt van een volautomatisch shuttlesysteem. Het distributiecentrum wordt aangestuurd met een nieuw warehousemanagementsysteem. Zo kan Fource Logistics zijn dienstverlening naar eigen zeggen naar een hoger level brengen. 

Dc eind 2020 operationeel

De logistieke site krijgt duurzaamheidslabel BREEAM excellent. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen, wat het pand volledig zelfvoorzienend maakt. De eerste oplevering staat gepland voor medio 2020. Daarna wordt gestart met de afbouw van het volautomatische shuttlesysteem in het magazijn. Eind 2020 wil Fource Logistics operationeel zijn in Berken en Rodenrijs.