'Fors meer vraag naar distributiecentra'
Bouw & Vastgoed 07.08.2020 | Branchenieuws

'Fors meer vraag naar distributiecentra'

De vraag naar opslag- en distributieruimte is de afgelopen twee maanden fors gestegen. Vooral hallen boven de 10.000 vierkante meter zijn in trek. 

Dat blijkt uit cijfers van Funda Business. Tegenover BNR stelt CEO Quintin Schevernels dat het aantal aanvragen bij bedrijfsmakelaars de afgelopen paar maanden is verdubbeld. Retailers en dienstverleners zouden door de groei van e-commerce naarstig op zoek zijn naar extra opslagruimte. De vraag naar grote hallen van meer dan 10.000 vierkante meter valt op. Met name de regio's Rotterdam en Eindhoven zijn in trek. 

Schevernels zegt verbaasd te zijn over de nieuwe cijfers. "Die zijn van de afgelopen twee maanden, dus dat vraagt vanuit ons perspectief ook wel wat nader onderzoek, maar het is heel opvallend. Ik heb het idee dat we hier de komende jaren nog wel wat spanning krijgen."

Daarmee doelt de CEO op het structurele tekort aan logistieke ruimte. Dat kan zijn weerslag krijgen op de prijzen. "Dat is de afgelopen jaren ook al gebeurd; die continue spanning tussen vraag en aanbod heeft een effect op de prijs. Als je als projectontwikkelaar dit soort cijfers hoort, kan ik me voorstellen dat je denkt: dit wás al een interessante markt, misschien is die nóg wel interessanter geworden."


Plaats een reactie (0)

Reageren