Foodora met bijna 1000 procent gegroeid in 2016
03.01.2017 | Branchenieuws

Foodora met bijna 1000 procent gegroeid in 2016

De Duitse maaltijdbezorgdienst foodora heeft vorig jaar in Nederland naar eigen zeggen een omzetstijging van maar liefst 982 procent geboekt.

Het aantal bestellingen steeg met 753 procent en het aantal aangesloten restaurants nam met 400 procent toe. De maaltijdbezorger per fiets breidde in 2016 uit naar zes nieuwe steden: Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Leiden, Haarlem en Eindhoven. Hierdoor steeg het aantal bestellingen fors. Maar ook op bestaande locaties zag foodora haar omzet groeien. In Amsterdam werd drie keer zoveel besteld, ondanks de komst van concurrent UberEats.

Lees ook: Spectaculaire groei foodbezorging (infographic)

Afgelopen 1 januari was een recorddag voor foodora. Het van oorsprong Duitse bedrijf verwerkte vier keer meer bestellingen dan een jaar geleden. Om de drukte aan te kunnen zette foodora niet alleen al haar bezorgpersoneel, maar ook het kantoorpersoneel en het management in om de bestellingen te bezorgen. Hierdoor zijn we in staat geweest om alle bestellingen te verwerken met een gemiddelde levertijd van 34,3 minuten. Daar ben ik ontzettend trots op”, aldus Vincent Hosman, country manager foodora Nederland. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren