Fontys start met deeltijd bachelor Logistiek

Logistiekprofs op 24 November 2017

Fontys is voornemens om in februari 2018 te starten met een deeltijd bachelor Logistiek. De deeltijdopleiding ‘Logistics Management/Customs& Trade Compliance’ richt zich op de steeds complexer wordende internationale logistiek, waarin ketenregie en het managen van douaneprocessen een belangrijke rol spelen. 

“Nieuwe wetgeving en de noodzaak van veiligheid van data en goederen vereisen de juiste maatregelen en onder andere daarom neemt de vraag naar hoogopgeleide logistieke professionals toe”, stelt Fontys in een persbericht. De deeltijdopleiding is tot stand gekomen door een samenwerking van Fontys met Douane Nederland, evofenedex, TLN Fenex en andere logistieke brancheorganisaties. 

Verband logistieke proces, douaneregels en supply chain compliance

In de deeltijdopleiding wordt het verband gelegd tussen het logistieke proces, douaneregels en supply chain compliance. “De student ontwikkelt organisatorische modellen en processen voor internationale supply chains, vanuit een customs en compliance management perspectief. In de studie worden kennis en competenties opgebouwd beginnend bij interne bedrijfsprocessen en wordt van daaruit toegewerkt naar vraagstukken die te maken hebben met customs en trade compliance management in internationale supply chains.” De opleiding wordt afgesloten met een volwaardig HBO bachelor-certificaat.

Voor geïnteresseerden in de opleiding organiseert Fontys op 29 november een informatiebijeenkomst in het Van der Valk Hotel in Eindhoven. De bijeenkomst duurt van 10:00 tot 11:30 uur en is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de opleiding. Aanmelden kan bij Merten Koolen, Coördinator Deeltijd Fontys, via m.koolen@fontys.nl.