FonQ betrekt nieuw distributiecentrum in Utrecht
Warehousing 07.06.2019 | Branchenieuws

FonQ betrekt nieuw distributiecentrum in Utrecht

FonQ heeft zijn intrek genomen in een nieuw centraal distributiecentrum op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Met centralisatie en een volautomatische inpakmachine van Neopost mikt de online retailer op efficiëntieverbetering.

Door snelle groei was fonQ de afgelopen jaren genoodzaakt om extra magazijnen te betrekken. Tot op heden was de distributie van de meubelwinkel dan ook verspreid over vier locaties. Met de opening van een nieuwe centraal distributiecentrum hoopt fonQ een efficiëntieslag te kunnen maken. 

Het pand staat op een kavel van 3,5 hectare. Met een oppervlakte van 30.000 vierkante meter biedt het fonkelnieuwe centrum twee keer meer ruimte dan voorheen. Het pand is in de nieuwe huisstijl gestoken van fonQ, dat onlangs een rebranding onderging. 

Duurzaamheid

Door te kiezen voor energiezuinige LED-verlichting, aanwezigheidsdetectie voor verlichting en waterbesparende maatregelen ontvangt fonQ een duurzaamheidscertificaat van BREAAM-NL. "Een ecoloog is in de arm genomen om het medegebruik van planten en dieren te stimuleren", zegt Antoine Brouwer, ceo van fonQ. "Zo zijn veel groenvoorzieningen aangebracht en vind je om het pand verschillende nestkasten voor vogels en een insectenhotel. Ook hen geven we graag een fijn huis."

DSC_4089 (1).jpg

Verpakkingsmachine Neopost

FonQ koos ervoor om het verpakkingsproces op de nieuwe locatie te automatiseren. Een inpakmachine van Neopost maakt verzenddozen op maat, waardoor er minder lucht verpakt wordt. "De machine is zo’n tien keer sneller dan handmatig inpakken. Ook voor postbedrijven is deze manier van verpakken gunstig. Doordat de pakketten zo klein mogelijk worden gemaakt en minder zwaar zijn door het ontbreken van opvulmateriaal, kunnen meer bestellingen in één keer worden vervoerd”, aldus Brouwer. 


Plaats een reactie (0)

Reageren