FNV wil weten wat PostNL-werknemers vinden van cao
Personeel & Arbeidsmarkt 06.02.2019 | Branchenieuws

FNV wil weten wat PostNL-werknemers vinden van cao

FNV peilt de komende weken bij werknemers van PostNL wat zij vinden van het cao-akkoord dat is gesloten met de andere bonden. Mocht een groot deel van de werknemers het met FNV eens zijn, dan gaat de vakbond de strijd aan voor een betere cao. 

PostNL kwam in januari, na een periode van moeizame onderhandelingen, tot een principeakkoord met vakorganisaties CNV, BVPP en VHP2. In dit cao-akkoord is vastgelegd dat het salaris met 3 procent stijgt in vijftien maanden. Daarnaast werd afgesproken dat PostNL 500 extra pakketbezorgers in dienst neemt om de groei bij Pakketten op te vangen. 200 pakketbezorgers met een tijdelijke aanstelling krijgen een vast contract. 

FNV als enige niet akkoord

Vakbond FNV gaf als enige geen goedkeuring, naar eigen zeggen om een aantal zwaarwegende redenen. "Ten eerste blijft PostNL categorisch weigeren om concrete afspraken te maken over het terugdringen van de werkdruk. Ten tweede, de loonsverhoging die PostNL biedt, in totaal 3 procent over 15 maanden, leidt tot een reële koopkrachtverlaging bij de medewerkers."

Peiling onder PostNL-werknemers

De komende weken peilt de FNV de mening van alle werknemers bij PostNL over het cao-akkoord dat het bedrijf sloot met enkele bonden. Dat gebeurt zowel online als op locatie. "De leden van de FNV vinden dit eindbod van PostNL een volslagen aanfluiting", zegt FNV-bestuurder Ger Deleij. "Ik kan me voorstellen dat meer mensen er zo over denken. Dat zullen we de komende weken ontdekken. Als ze het FNV-standpunt steunen gaan we samen met hen strijden voor een betere cao die wél recht doet aan de inzet van de mensen bij PostNL."

Afbeelding: sorteercentrum PostNL in Den Hoorn. Dafinchi / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren