FNV wil met Picnic over loon praten

Logistiekprofs op 1 July 2022

FNV heeft online supermarkt Picnic per brief uitgenodigd om over de salarissen van medewerkers in gesprek te gaan. De vakbond wil dat Picnic hogere salarissen betaalt voor ‘het zware werk dat de mensen bij Picnic doen’. 

‘Werkdruk te hoog en te weinig betaald’

Medio december stelde FNV in Trouw dat de arbeidsomstandigheden bij Picnic te wensen over laten. Volgens de vakbond ligt de werkdruk bij Picnic te hoog, wordt er te weinig betaald en zijn de werkomstandigheden onveilig. “De gratis bezorging moet ergens van worden betaald. Eén van de redenen waarom Picnic het goedkoper kan doen dan andere supermarkten is omdat ze onderbetalen. Gratis bezorgen bestaat niet”, stelt Marianne Jekkers van FNV.

“Onzin”, noemde oprichter Michiel Muller de kritiek.”Alsof we een bedrijf zijn waar werknemers worden uitgebuit en bij bosjes bezwijken. Dat is totaal niet de sfeer hoor.” 

Uitnodiging per brief

Daarmee is de kous voor FNV niet af. Maandag heeft de vakbond de app only supermarkt per brief uitgenodigd om over het loon te praten. “Omdat de cao voor supermarkten Algemeen Verbindend Verklaard (AVV) is, zijn alle supermarkten die onder de werkingssfeer van deze cao vallen, verplicht deze toe te passen. Dat geldt ook voor online supermarkten”, luidt het bericht van FNV.