FNV sleept PostNL voor de rechter
Personeel & Arbeidsmarkt 26.02.2018 | Branchenieuws

FNV sleept PostNL voor de rechter

Vakbond FNV sleept PostNL en uitzendbureau In Person voor de rechter. De twee partijen zouden via schijnconstructies pakketsorteerders structureel onderbetalen. 

FNV hoopt via de rechter gelijk loon te kunnen afdwingen voor honderden pakketsorteerders op depots in Amersfoort, Goes en Waddinxveen. Deze sorteerders werken via uitzendbureaus bij PostNL, waar ze minder betaald krijgen dan collega's in dienst van PostNL.  

De Inspectie SZW constateerde eind 2017 dat pakketsorteerders van In Person voor hetzelfde werk geen gelijk loon ontvangen en dat daarmee de wet wordt overtreden. In december overhandigden de sorteerders van Waddinxveen dat rapport aan PostNL. De post- en pakkettengigant zou echter weigeren om het eigen cao-loon te betalen aan de pakketsorteerders.

Over de afgelopen vijf jaar zou ruim 5 miljoen euro te weinig loon zijn betaald. In de dagvaarding claimt FNV dit bedrag als nabetaling voor de mensen. Daarnaast eist de vakbond per direct het hogere cao-loon voor alle sorteerders van In Person.Plaats een reactie (0)

Reageren