FNV: ‘PostNL ontslaat sorteerders en chauffeurs Sandd’

Logistiekprofs op 1 July 2022

De banen van zo’n 2000 sorteerders, chauffeurs en kantoormedewerkers van Sandd staan op de tocht. Vakbond FNV zegt daartoe van PostNL een formele aankondiging voor collectief ontslag te hebben ontvangen. 

PostNL kreeg eind september groen licht voor overname van concurrent Sandd. De marktleider beloofde 16.000 postbezorgers van Sandd een baan. Voor de overige 2000 chauffeurs, sorteerders en kantoormedewerkers is – zes weken na de aankondiging van de overname – nog geen duidelijkheid. Bekend is dat zij kunnen solliciteren op bestaande vacatures van PostNL of worden ontslagen via een collectieve ontslagregeling, zo stelt FNV. 

PostNL: ‘Aankondiging is technisch iets’

De vakbond ontving afgelopen vrijdag een aankondiging voor collectief ontslag bij Sandd, zo meldt het Financieel Dagblad. Volgens PostNL gaat het echter om een formaliteit. Wanneer binnen drie maanden meer dan twintig medewerkers ontslag krijgen, is sprake van collectief ontslag. “Dat is een technisch iets. Alle postbezorgers hebben een aanbod gekregen en de overige werknemers kunnen solliciteren of worden begeleid naar ander werk”, zegt een woordvoerder tegen het FD. 

PostNL zegt de komende weken uitsluitsel te kunnen bieden over eventuele ontslagen. 

Afbeelding: Dafinchi / Shutterstock.com