FNV: 'PostNL ontslaat sorteerders en chauffeurs Sandd'
Personeel & Arbeidsmarkt 18.11.2019 | Branchenieuws

FNV: 'PostNL ontslaat sorteerders en chauffeurs Sandd'

De banen van zo'n 2000 sorteerders, chauffeurs en kantoormedewerkers van Sandd staan op de tocht. Vakbond FNV zegt daartoe van PostNL een formele aankondiging voor collectief ontslag te hebben ontvangen. 

PostNL kreeg eind september groen licht voor overname van concurrent Sandd. De marktleider beloofde 16.000 postbezorgers van Sandd een baan. Voor de overige 2000 chauffeurs, sorteerders en kantoormedewerkers is - zes weken na de aankondiging van de overname - nog geen duidelijkheid. Bekend is dat zij kunnen solliciteren op bestaande vacatures van PostNL of worden ontslagen via een collectieve ontslagregeling, zo stelt FNV. 

PostNL: 'Aankondiging is technisch iets'

De vakbond ontving afgelopen vrijdag een aankondiging voor collectief ontslag bij Sandd, zo meldt het Financieel Dagblad. Volgens PostNL gaat het echter om een formaliteit. Wanneer binnen drie maanden meer dan twintig medewerkers ontslag krijgen, is sprake van collectief ontslag. "Dat is een technisch iets. Alle postbezorgers hebben een aanbod gekregen en de overige werknemers kunnen solliciteren of worden begeleid naar ander werk", zegt een woordvoerder tegen het FD. 

PostNL zegt de komende weken uitsluitsel te kunnen bieden over eventuele ontslagen. 

Afbeelding: Dafinchi / Shutterstock.com

Plaats een reactie (2)

Reageren
 • Coen Braken
  10.12.2019 - 17:34 uur | Coen Braken

  Werd ik als ZZP-er 10 jaar geleden al eens genaait door DHL-selekt Mail & reclameverspreider Interlanden, nu wordt ik wederom uitgekotst door Sandd & Axender.
  De geschiedenis mag zich blijkbaar straffeloos herhalen. De beslissing van een D(omme)-66 minister kost me wederom de kop: BEDANKT !!

  Coen Braken (Mi Amigo Distributie)

 • mart arts
  10.12.2019 - 12:42 uur | mart arts

  Het is een grote schande zoals Sandd met zijn mensen omgaat,je wordt gewoon aan de kant geschoven,de FNV spande een rechtzaak aan tegen Sandd ,en deze werdt gewonnen door de FNV,grotendeels ging het over de onderbetaling van Sandd aan hun postlopers, je hoord er NIKS meer van het wordt gewoon doodgezwegen,de minister die toestemming gaf voor overname door Post NL ,ook deze beslissing is niet te begrijpen,straks met de nieuwe verkiezingen dan weten ze de gewone man weer te vinden, Nee ik zie het zo de rijken worden rijker en de gewone mens wordt besodemieterd waar hij of zij bij staat en NIEMAND helemaal NIEMAND steekt een helpende hand uit,en leiding van Sandd ik hoop echt dat jullie nog flink aangepakt zullen worden,en dat de GESTOLEN !!!!!!! centjes toch nog bij de rechtmatige terecht zullen komen ,een hele boze bezorger!!!!!