FNV plant werkonderbrekingen tijdens drukste maand PostNL

Logistiekprofs op 1 July 2022

Medewerkers van PostNL leggen in december meermaals het werk neer om een betere cao af te dwingen. Consumenten die op een pakketje wachten moeten rekening houden met mogelijke vertraging van hun bezorging. 

Met werkonderbrekingen in sorteercentra willen FNV en medewerkers aandacht vragen voor een betere beloning. De huidige cao van PostNL werd zonder FNV ingevoerd. Daarom voert de vakbond al sinds kerst 2018 actie voor een betere cao. 

“De inflatie wordt nu nog niet eens gecorrigeerd”, zegt FNV-bestuurder Etienne Haneveld. “De medewerkers in de postsorteercentra werken op dit soort dagen tegen de klok in. En dat ook nog zonder een redelijke beloning en onder slechte arbeidsomstandigheden. Ook PostNL-chauffeurs staan onder hoge druk. Het is elke dag een race tegen de klok en de werkdagen zijn vaak veel te lang.”

De acties startten vandaag en vinden de hele maand december plaats. Voor consumenten die een pakket van PostNL verwachten betekent dat mogelijk een dag vertraging. “Dat is natuurlijk vervelend, maar wij vragen begrip voor de medewerkers van PostNL die goede arbeidsomstandigheden willen. De werknemers voeren nu al een jaar lang actie, zonder dat PostNL met een serieus bod komt”, stelt Haneveld.