FNV plant prikacties bij PostNL
Personeel & Arbeidsmarkt 03.12.2018 | Branchenieuws

FNV plant prikacties bij PostNL

PostNL-medewerkers gaan rond Sinterklaas en Kerst prikacties organiseren. Daarmee hoopt vakbond FNV het bedrijf aan tafel te krijgen voor overleg over een nieuwe cao. 

FNV kondigt de prikacties aan op haar website. Deze kortdurende stakingen kunnen mogelijk gevolgen hebben voor de bezorging van post en pakketten rond de feestdagen. Via kaartenacties willen medewerkers van PostNL de consument informeren.

Nieuwe cao

De vakbond staakt voor een nieuwe cao. PostNL zou weigeren om de bonden tegemoet te komen in hun eisen. Zo pleit FNV voor afspraken over het verlagen van de werkdruk, een loonsverhoging van 5 procent per 1 januari 2019, een vast dienstverband voor uitzendkrachten die al langer dan een jaar bij PostNL in dienst zijn en een volledig herstel van de pensioenopbouw. 

Juridische aanval PostNL

Het is afwachten hoe PostNL op de aankondiging van FNV zal reageren. Eerder dreigden pakketbezorgers van PostNL al met stiptheidsacties rondom het Sinterklaasfeest. Met de acties wilden zelfstandige pakketbezorgers protesteren tegen lage tarieven. De Belangenvereniging voor Pakketdistributie (BVPD) stelde dat de bezorgers het rondom de feestdagen flink drukker hebben, zonder dat zij daarvoor toeslag ontvangen. 

PostNL besloot daarop juridisch in de aanval te gaan. Meerdere bestuursleden van BVPD ontvingen dagvaardigen van het bedrijf, waarin zij aansprakelijk werden gesteld voor alle eventuele schade voortkomend uit de acties. De zelfstandige bezorgers besloten daarna om de stakingen af te blazen, omdat zij bang waren persoonlijk grote schade te lijden.

Afbeelding: www.hollandfoto.net / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren