FNV: 'Mager eindbod voor distributiemedewerkers Albert Heijn'
Personeel & Arbeidsmarkt 30.04.2019 | Branchenieuws

FNV: 'Mager eindbod voor distributiemedewerkers Albert Heijn'

Een loonstijging van 5 procent over twee jaar. Dat biedt Albert Heijn zijn distributiemedewerkers in de nieuwe cao. De FNV noemt het een 'mager eindbod' in verhouding tot de stijgende winst van moederconcern Ahold Delhaize. 

De nieuwe cao zou ingaan op 15 april 2019 en geldt voor een periode van twee jaar. De overeenkomst heeft betrekking op vijfduizend logistiek medewerkers. 

Vakbond FNV vindt dat de distributiemedewerkers in de nieuwe cao onvoldoende meeprofiteren van de omzet- en winststijging van Ahold Delhaize. De keten noteerde in 2018 in Nederland een omzet- en winststijging van respectievelijk 3,6 en 5 procent. Een loonstijging van 5 procent over twee jaar staat niet in verhouding met deze stijgingen, aldus FNV. "Ook voor ons is het belangrijk dat de koopkracht verbetert." 

Albert Heijn toont zich in het eindbod bereid om personeel te ondersteunen op het gebied van scholing en werkzekerheid. Personeel in distributiecentra krijgt een scholingsbudget van drieduizend euro met drie scholingsdagen. Medewerkers die door automatisering boventallig zijn geworden, worden begeleid naar een nieuwe functie 

FNV-leden kunnen tot 8 mei stemmen over het eindbod van de supermarkt.

Plaats een reactie (0)

Reageren