FNV geeft Picnic een laatste kans
Personeel & Arbeidsmarkt 05.03.2019 | Branchenieuws

FNV geeft Picnic een laatste kans

Vakbond FNV hoopt dat Picnic terugkomt op zijn weigering om de supermarkt-cao toe te passen. Dinsdag stelde FNV de app only supermarkt een tweede ultimatum: als Picnic binnen tien dagen niet inbindt, volgt er een dagvaarding. 

Dat schrijft het FD naar aanleiding van een sommatiebrief van FNV aan Picnic. De snelgroeiende supermarkt verdient volgens FNV miljoenen aan cao-ontduiking. "Picnic is in alles een supermarkt en noemt zich ook zo. De mensen die er werken hebben recht op een fatsoenlijk loon en andere arbeidsvoorwaarden", aldus FNV-bestuurder Marianne Jekkers. 

Picnic: 'Cao past niet bij ons ritme'

Medio februari stelde FNV Picnic een eerste ultimatum: een supermarkt-cao of een rechtsgang. Picnic koos toen voor dat laatste. "Wij zijn niet tegen een collectieve overeenkomst, maar het moet wel een cao zijn die bij ons ritme past", aldus Muller tegen RTL Z. "Die afspraken zijn vijftig jaar oud. Dan kan een student die op zondag werkt dubbel betaald krijgen en een huismoeder die alleen doordeweeks kan werken niet." 

Muller stelde wel verder te willen praten met FNV, bijvoorbeeld over een cao voor de e-commerce sector. "Maar we hebben niet binnen een week een nieuw plan uit de grond gestampt."

Ultimatum FNV

FNV geeft Picnic nu tien dagen om op dat besluit terug te komen. De vakbond benadrukt dat een gesprek alleen zin heeft als het gaat over toepassing van de cao. 

Plaats een reactie (0)

Reageren