Flinke vacaturegroei: Supply Chain Managers en Planners zijn in trek
13.07.2016 | Branchenieuws

Flinke vacaturegroei: Supply Chain Managers en Planners zijn in trek

De vraag naar Supply Chain Managers is in het tweede kwartaal van 2016 met maar liefst 63 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal vacatures voor planners steeg met 30 procent. Dat blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht. Als reden voor de forse stijging noemt Yacht een groeiende aandacht voor ketensamenwerking en efficiënte uitvoering. 

Het aantal vacatures binnen het totale vakgebied Supply Chain Management steeg met een percentage van 4 procent een stuk minder hard. Specifiek de Supply Chain Managers zouden in trek zijn door de inrichting van nieuwe delivery concepten. "Daarnaast zorgt de focus op het optimaliseren van de planning en logistiek binnen zowel de industrie als logistieke dienstverlening voor een toenemende vraag naar Supply Chain Managers", licht Hilbrand van der Kooi, Business Development Manager SCM&P bij Yacht toe. 

Yacht berekende ook de arbeidsmarkt spanningsindicator voor Supply Chain Management (vraag gedeeld door aanbod). De indicator staat voor het tweede kwartaal op 1,4: een krappe arbeidsmarkt. Dit zou per regio behoorlijk verschillen. Zo is er rondom de Nationale Transport As (van de haven van Rotterdam naar het Duitse achterland) sprake van een zeer krappe arbeidsmarkt voor Supply Chain professionals. Yacht spreekt verder van een opvallende spanning in de regio’s Utrecht en Zwolle. In die regio’s is de afgelopen periode flink geïnvesteerd in warehouse en distributie faciliteiten. 

rsgcommon-small.png

Redactie LogistiekProfs 


Plaats een reactie (0)

Reageren