Flinders is Logistieke Webshop van het Jaar

Logistiekprofs op 30 mei 2018 | 2 minuten leestijd

Flinders is verkozen tot Logistieke Webshop van het Jaar. De woonwinkel in designmeubels liet medefinalist KPN achter zich tijdens het eCommerce Live! event op 30 mei.  

“Flinders ziet de logistiek als marketingtool. Dat zie je terug in een fors groei”, luidde het oordeel van de jury. Met een omvangrijk assortiment van 25.000 producten levert de meubelspecialist volgens de jury een logistieke topprestatie. Naast een online winkel heeft de meubelretailer een fysieke winkel, twee cafés en verkoopt het via bol.com en De Bijenkorf. Alle bestellingen worden sinds 2017 verwerkt in een centraal warehouse in Amsterdam. Door middel van slimme software levert Flinders 85 procent de orders uit voorraad, een ongewone prestatie in meubellogistiek.

“Het is voor ons een enorme bekroning op alle investeringen die we in de logistiek hebben gedaan”, reageerde operationeel directeur Oscar Diele tijdens de uitreiking. 

De verkiezing Logistieke Webshop van het Jaar werd voor de zevende keer georganiseerd. Tijdens de vorige editie in 2016 ging Omoda er met de prijs vandoor. De retailer scoorde bij de jury met het oprekken van de cut-off tijd, het bieden van afhaalpunten in winkels en de mogelijkheid om een bezorgmoment te kiezen.