Fleetmanagers zien chauffeurstekort als grootste kopzorg
Personeel & Arbeidsmarkt 21.09.2018 | Branchenieuws

Fleetmanagers zien chauffeurstekort als grootste kopzorg

Het chauffeurstekort vormt een grote bedreiging voor fleetmanagers in Europa en de Verenigde Staten. Onderzoek laat zien dat fleetmanagers dit als hun grootste zorg zien voor de komende vijf jaar. 

Descartes vroeg bedrijven in de logistiek en transport naar hun grootste uitdagingen op het gebied van vlootbeheer. 72 procent van de 130 respondenten maakt zich vooral zorgen om een chauffeurtstekort. 

Op de tweede plaats staat het toenemende aantal eisen die klanten stellen. Door continue technologische veranderingen en extra regelgeving is het voor bedrijven steeds moeilijker om op een efficiënte manier aan de klantwens te voldoen. 

Door technologische oplossingen pogen zij alsnog hun bezorgopties te verruimen en additionele services te kunnen aanbieden. Voor de komende twee jaar verwachten de bedrijven te investeren in rittenplanning en track & trace. 

“Hoewel verlaging van de kosten een belangrijke uitdaging is waarmee fleetmanagers te maken hebben, ligt het chauffeurstekort op de loer als de grootste bedreiging voor de komende vijf jaar”, zegt Albert van Roekel, Senior Consultant Routemanagement bij Descartes. “Daarnaast zijn er de hogere verwachtingen op het gebied van klantenservice, die de aanzet geven tot groeiende concurrentiezorgen en tot nieuwe operationele druk, waarmee vlootbeheer wordt geconfronteerd."

Plaats een reactie (0)

Reageren