Fizyr en Vanderlande samen in AI-technologie
Robotisering 28.02.2019 | Branchenieuws

Fizyr en Vanderlande samen in AI-technologie

Vanderlande en Fizyr slaan de handen ineen. De twee bedrijven gaan articifial intelligence (AI)-technologie ontwikkelen voor de bestaande robotoplossingen van het Veghelse bedrijf. 

De resultaten van de samenwerking integreren Vanderlande en Fizyr in het huidige productportfolio van Vanderlande, zoals de Smart Item Robot (SIR). Deze robotapplicatie kan een groot aantal goederen automatisch picken, maar voor sommige artikelen is nog een medewerker nodig.

Hoge mate van variatie

Met de inzet van AI kan de Smart Item Robot om leren gaan met verschillende soorten producten. "Het gebruik van robotica in de logistiek is buitengewoon complex vanwege de verscheidenheid aan goederen die worden verwerkt, bijvoorbeeld in vorm, grootte, kleur en materiaal", zegt Fizyr-ceo Herbert ten Have. "Door deep learning-software toe te passen, kunnen we de beste grijplocatie voor een robot identificeren, zodat deze een hoge mate van variatie aankan." 

Lees ook: Robots ideaal voor 'onmenselijke taken' in magazijnen

Potentieel voor bestaande robotoplossingen

Vanderlande-cto Vincent Kwaks zegt enthousiast te zijn over de toekomst van deze 'dynamische sector'. "Deep learning heeft ons landschap de afgelopen jaren veranderd en meerdere toepassingen zullen baat hebben bij deze technieken. Daarom werken we graag samen met Fizyr om het potentieel voor onze robotoplossingen en misschien andere automatiseringsdomeinen te verkennen."


Plaats een reactie (0)

Reageren