09.01.2015 | Branchenieuws

Fiscale subsidie op bedrijfsauto’s en magazijnrenovaties


Een aantal investeringen in bedrijfsauto’s komt in aanmerking voor extra fiscale aftrek. Zo is bij de aanschaf van een lzv energieaftrek mogelijk voor de dolly. Dat schrijft EVO op basis van de jaarlijkse Energielijst en Milieulijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het betreft hierbij de fiscale energie-investeringsaftrek (EIA) of milieu-investeringsaftrek (MIA).

Wat komt in aanmerking?
Zijafscherming tussen de wielen van trekkers, bakwagens, aanhangers en opleggers komen in aanmerking, net als hybride power take off (PTO) aandrijving, de bandenspanningsregeling en het start-stopsysteem voor vrachtauto’s.

Andere fiscale aftrekposten zijn de lichtgewicht kipbak, de stille vrachtauto en de adaptieve cruise control voor vrachtverkeer. Ook elektrisch transport staat op de Milieulijst 2015.

Koelvervoer
Ook in het koelvervoer kan gebruik worden gemaakt van fiscale subsidies. Op de Energielijst staat de lichtgewicht koellaadbak voor bestelauto’s en voor alle koelauto’s de koelsystemen die gebruik maken van CO2 als koelmiddel. Op de Milieulijst staan verder de geluidsarme opbouw en koeling op zonnecellen of remenergie. Voor bestaande koelauto’s is de aanschaf van een gesloten roetfilter aantrekkelijk gemaakt.

Renovatie en intern transport
Er is tevens fiscale steun beschikbaar voor de bouw en renovatie van bedrijfsgebouwen die aan hoge eisen van duurzaamheid voldoen. Voor intern transport geldt de energiesubsidie op de aanschaf van hoogrendement laders voor tractiebatterijen.

Plaats een reactie (0)

Reageren