Fietskoeriers slaan handen ineen
11.02.2016 | Branchenieuws

Fietskoeriers slaan handen ineen

Nederlandse fietskoeriers hebben de handen ineen geslagen door middel van de website fietskoeriers.nl. De fietskoeriers bieden webwinkels en fysieke winkels de mogelijkheid om consumenten same day delivery te bieden, zonder dat ze afhankelijk zijn van bestelwagens in de Nederlandse binnensteden.

De website is ontstaan door een samenwerking van fietskoeriers in Zwolle, Utrecht, Nijmegen en Den Haag. De initiatiefnemers zien veel mogelijkheden voor de fietskoerier: “Door als ondernemers de handen ineen te slaan rollen we in al onze steden dezelfde mooie fietsdiensten uit. Dat deden we al, maar nu als landelijk opererende bezorgdienst voor winkels en webshops in Nederland.” Inmiddels bieden de samenwerkende koeriers hun diensten aan in 26 Nederlandse steden. De winkels kunnen kiezen uit same day delivery, bezorging binnen 1 of 2 uur of bezorging naar city hubs buiten de stad (nog in ontwikkelign).

Last mile oplossing
Op de website laat het bedrijf weten waarom fietskoeriers een ideale oplossing zijn voor de last mile, die veel vervoerders hoofdbrekens geeft. “Niet alleen omdat het duurzaam is. Het is beter voor onze steden. Het is niet voor niets dat de fiets de snelste optie is om in de stad van A naar B te komen. Steden zijn veel te druk voor auto's. Op de fiets ben je niemand tot last en kun je overal in de stad komen. Zélfs voor de deur parkeren! Superhandig als je veel pakketten te bezorgen hebt.”

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Plaats een reactie (0)

Reageren