Fiege zet logistieke robot aan het werk in magazijn
09.09.2016 | Branchenieuws

Fiege zet logistieke robot aan het werk in magazijn

Logistiek dienstverlener Fiege laat robots orders picken in zijn magazijn. De robots van startup Magazino zijn in staat om zelfstandig items te herkennen en te op te pakken, om ze vervolgens naar de plek te brengen waar de bestellingen worden verpakt.

De robot krijgt via wifi door welke items er verzameld moeten worden. De robot herkent de producten met een laser- en camerasysteem en is vervolgens in staat producten tot drie kilo zelfstandig van de plank te pakken. In de interne bergruimte van de robot kunnen items worden opgeslagen. Hierdoor kan de robot tijdens zijn tocht door het magazijn meerdere items of orders meenemen.

Een laser zorgt ervoor dat de robot obstakels op de weg herkent, inclusief passerende werknemers. Hierdoor zijn reflectoren of markeringen op de vloer overbodig.

Fiege mikt met de inzet van robots op een sneller en efficiënter logistiek proces. Voor Magazino, ontwikkelaar van de robot, was het een uitdaging dat de robots samen kunnen werken met magazijnmedewerkers. “We hebben er vanaf het begin rekening mee gehouden dat de robot zij aan zij met mensen kan werken. Dit deel van het orderpicking-proces wordt geleidelijk geautomatiseerd.”

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren