Fiege verzorgt de final mile voor Roche Diagnostics
15.05.2017 | Branchenieuws

Fiege verzorgt de final mile voor Roche Diagnostics

Logistiek dienstverlener Fiege heeft zijn samenwerking met Roche Diagnostics Nederland nieuw leven ingeblazen. Roche, aanbieder van diagnostische zorgoplossingen, gaat gebruik maken van het volledig gesloten geconditioneerde GDP distributienetwerk van Fiege Healthcare. 

Fiege is al jaren actief in de Healthcare tak. De logistiek dienstverlener beschikt over een wagenpark dat dagelijks ziekenhuis bevoorraadt met medische producten. Daarnaast heeft Fiege in de Benelux, Duitsland Polen en Zwitserland zo'n 70.000 vierkante meter aan specialistische magazijnruimte voor medische producten. Het recent vernieuwde Healthcare Cross Dok center van Fiege in Zaandam gaat een belangrijke rol spelen bij de vernieuwde samenwerking, die een periode van meerdere jaren beslaat.

Fiege was eerder ook als logistiek dienstverlener actief voor Roche. Toch besloot Roche om voor de 'Final Mile Delivery' een internationale aanbesteding uit te schrijven. "Ondanks dat we erg tevreden zijn over de service van FIEGE, hebben we toch de uitdaging aangenomen om hun dienstverlening te vergelijken met dat van de concurrentie. Er schreven zich maar liefst achttien vervoerders in. Na een intensief selectieproces bleven drie logistiek dienstverleners over, waaronder Fiege, die werden uitgenodigd voor een “bidder conference” bij Roche in Mannheim. In december hebben we de finale keuze gemaakt: we blijven bij Fiege”, aldus Suzanne Tolsma, Procurement Manager bij Roche.

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: Wouter Sluiter, ceo Fiege Nederland
Mark Osewold, Managing Director Roche Diagnostics Nederland 

Plaats een reactie (0)

Reageren