Fiege neemt distributiecentrum van Zalando over
Bouw & Vastgoed 11.01.2019 | Branchenieuws

Fiege neemt distributiecentrum van Zalando over

Logistiek dienstverlener Fiege neemt per 1 april 2019 het distributiecentrum van Zalando over in het Duitse Brieselang. Fiege gaat het dc inzetten voor meerdere klanten. De duizend huidige werknemers gaan mee naar de nieuwe eigenaar. 

Dat melden Duitse media. Het logistiek centrum in Brieselang is met een oppervlakte van 30.000 vierkante meter een van de kleinste locaties van Zalando in Duitsland. Ter vergelijking: de centra in Lahr, Mönchengladbach en Erfurt zijn, met een oppervlakte van 130.000 vierkante meter, vier keer zo groot. 

Mogelijkheden voor Zalando beperkt in dc Brieselang

De capaciteitsbeperking was al langere tijd een uitdaging voor Zalando. Slechts een relatief klein deel van de voorraad kon in Brieselang worden opgeslagen. 

"Zalando biedt zijn klanten een bijna onbeperkte selectie van 300.000 mode- en lifestyleartikelen. In Brieselang bereikten we daarom de capaciteitsgrenzen. Bovendien konden moderne automatiseringstechnologieën, die standaard zijn in onze andere logistieke centra, slechts in beperkte mate worden geïnstalleerd", legt David Schröder van Zalando uit. 

Lees ook: Zalando opent inbound distributiecentrum in Duitsland

Ombouw naar multi-user center

De ombouw naar een logistiek centrum voor Fiege, dat over 185 locaties in Europa beschikt, bood uitkomst. 

"We willen Brieselang exploiteren als een multi-user center met nieuwe business en dus extra klanten naast Zalando", zegt Christoph Mangelmans, Managing Director Fashion & Online Retail bij Fiege. "Samen met de ervaren medewerkers in Brieselang willen we alles doen voor deze nieuwe mogelijkheid voor een langetermijnperspectief en om de locatie verder te ontwikkelen."Plaats een reactie (0)

Reageren