FedEx voelt zich niet bedreigd door bezorgnetwerk Amazon
04.07.2016 | Branchenieuws

FedEx voelt zich niet bedreigd door bezorgnetwerk Amazon

FedEx ziet het groeiende eigen bezorgnetwerk van Amazon niet als een bedreiging. Sterker nog, de Amerikaanse vervoerder denkt dat Amazon nog lang een grote afnemer van FedEx blijft. 

Dat stelde Mike Glenn, executive vice president van FedEx, nadat investeerders hun zorgen hadden geuit over de stappen van Amazon, zo schrijft Business Insider. Enkele Wall Street-investeerders zouden geloven dat Amazon grote stappen wil zetten met een eigen bezorgnetwerk. Begin dit jaar werd namelijk bekend dat Amazon vliegtuigen wilde leasen om zo het luchtvervoer in eigen hand te houden. Daarnaast liet het weten ook te willen investeren in zeevracht. De etailgigant maakt nu nog veelvuldig gebruik van bedrijven als UPS en FedEx, maar lijkt dit gebruik te willen terugdringen. Vooral tijdens drukke periodes wil Amazon niet afhankelijk zijn van externe vervoerders.

'Amazon relatief kleine klant' 
Volgens Glenn is het van belang dat voor beide bedrijven duidelijk is hoe ze elkaar in de toekomst kunnen blijven helpen. “We weten in ieder geval dat Amazon in het boekjaar 2017 volop gebruik blijft maken van het FedEx portfolio”, aldus Glenn. Daarnaast meldde de vice president dat Amazon maar beperkt bijdraagt aan de totale winstmarge van FedEx. “Het is belangrijk om te onthouden dat geen een klant van FedEx meer dan 3 procent in de winst bijdraagt.”   

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren