FedEx steekt 200 miljoen euro in uitbreiding logistieke hub

Logistiekprofs op 18 October 2016

FedEx Express investeert 200 miljoen euro in de uitbreiding van haar logistieke hub op luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs. Met de investering wil FedEx Express onder meer de sorteercapaciteit met 40 procent verhogen.

In de zomer van 2017 start FedEx met de bouw van de nieuwe locatie. In een persbericht laat het bedrijf weten dat de nieuwe hub een van de modernste express logistieke faciliteiten gaat worden, met geavanceerde technologieën ter verbetering van de sorteercapaciteit, waaronder een volledig geautomatiseerd sorteersysteem voor grotere pakketten en slecht hanteerbare zendingen.”Deze investering is onderdeel van de uitbreidingsstrategie van ons netwerk, het creërt meer capaciteit en het maakt meer zakelijke contacten mogelijk – binnen Europa en wereldwijd”, aldus David Binks, voorzitter van FedEx Express Europa en CEO van TNT.

Het nieuwe gebouw is vanaf 2019 volledig operationeel en ontvangt een HQE en BREEAM certificatie, wat betekent dat het volledig wordt gebouwd met niet-vervuilende materialen en voorzien van LED.

FedEx Express is actief 48 Franse steden. Paris-Charles de Gaulle is momenteel de grootste FedEx hub buiten de VS. Daarnaast blijven de hubs in Keulen, Duitsland en het TNT netwerk in Luik, België in de toekomst belangrijke onderdelen voor de groep.

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: FedEx