Fastbolt kiest compact opslagsysteem van Jungheinrich

Logistiekprofs op 10 oktober 2023 | 2 minuten leestijd

Schroevengroothandel Fastbolt heeft Jungheinrich PowerCube aangeschaft. Dit innovatieve compacte bakkenmagazijn heeft indruk gemaakt met zijn unieke ruimtebenutting, maximale flexibiliteit, hoge prestaties en eenvoudige fysieke en digitale integratie in het bestaande magazijn. Het opslagsysteem komt te staan in het magazijn van Fastbolt in Gronau, net over de grens bij Enschede.

Op een vloeroppervlak van slechts 480 vierkante meter biedt het compacte Fastbolt-magazijn plaats aan meer dan 18.000 bakken voor kleine onderdelen met een laadvermogen tot 50 kilogram per stuk. Dankzij deze bijzonder hoge opslagdichtheid kan Fastbolt de Jungheinrich PowerCube eenvoudig integreren in het bestaande magazijn, inclusief het bestaande brandbeveiligingsconcept.

“Door ons magazijn voor kleine onderdelen om te bouwen van palletstellingen naar de PowerCube, optimaliseren we het gebruik van onze opslagruimte en verhogen we tegelijkertijd de efficiëntie van onze orderverzamelprocessen aanzienlijk”, vertelt Ekkehard Beermann, managing director bij Fastbolt Schraubengroβenhandels GmbH. Vijf speciale PowerCube-shuttles zorgen voor de snelle opslag en het ophalen van bakken met kleine onderdelen in het compacte bakkenmagazijn van Fastbolt. Met snelheden tot 4 m/s kunnen de shuttles tegelijkertijd twee bakken, elk met een lading van 50 kilo, naar drie werkstations vervoeren.

Stroomcollectoren

De lithium-ion accu’s van de shuttles worden tijdens het gebruik tijdelijk opgeladen op de respectievelijke werkstations, met de stroomcollectoren op de shuttle en de laadcontacten op het stellingsysteem. Omdat de shuttles volledig automatisch onder de PowerCube stellingen bewegen, biedt het compacte Jungheinrich magazijn voor bakken het beslissende voordeel ten opzichte van andere systemen. Bijvoorbeeld dat het magazijn flexibel naar boven kan worden gebouwd en ook kan worden aangepast aan individuele dakvormen.

Dankzij het schaalbare aantal shuttles kan de doorvoercapaciteit van de Jungheinrich PowerCube naar behoefte worden aangepast wanneer de vraag toeneemt of het productassortiment wordt uitgebreid. Door het toevoegen van een willekeurig aantal bakschachten kan de capaciteit van het systeem ook eenvoudig worden uitgebreid met oog op toekomstige groei.

Gerelateerde artikelen