Faillissement Scheer & Foppen: ook logistiek dienstverlener E-man failliet
15.06.2016 | Branchenieuws

Faillissement Scheer & Foppen: ook logistiek dienstverlener E-man failliet

Het faillissement van Scheer & Foppen betekent ook einde oefening voor logistiek dienstverlener E-Man. Onder het gisteren uitgesproken faillissement vallen namelijk niet alleen de 56 Scheer & Foppen winkels, maar ook webwinkels Bobshop en Internetshop en de logistiek dienstverlener.  

Gisteren sprak de rechtbank in Gelderland het faillissement uit over Scheer & Foppen Electro Speciaalzaken B.V. Het bedrijf zou al een aantal jaar te maken hebben met een dalende omzet. Consumenten zouden hun elektronica en witgoed steeds vaker online bestellen. 
 
Door het faillissement komen 475 medewerkers op straat te staan. De directie zou op een overname hebben aangestuurd, maar dat bleek tevergeefs. Met alle voor de hand liggende overnamekandidaten zou al gesproken zijn. De winkels en webwinkels die onder het faillissement vallen blijven voorlopig geopend om bestaande voorraden te verkopen.
Scheer en Foppen Installatietechniek, dat ongeveer honderd man in dienst heeft, is niet failliet verklaard en blijft daarom gewoon operationeel.

E-man ontstond uit de transportpoot van Scheer & Foppen, maar was sinds 1998 zelfstandig. De logistiek dienstverlener opereerde naar eigen zeggen voor een zestal grote webwinkels en een groot aantal retailwinkels.

Redactie LogistiekProfs


Plaats een reactie (0)

Reageren