Failliet transportbedrijf Lucius zegt nog op tonnen van Tesla te wachten
07.09.2018 | Branchenieuws

Failliet transportbedrijf Lucius zegt nog op tonnen van Tesla te wachten

Transportbedrijf Lucius is woensdag door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. Het bedrijf zegt nog op een betaling van 400 duizend euro van Tesla te wachten.

Het transportbedrijf in Schijndel werkte voor het faillissement voor de Tesla-fabriek in Tilburg. Curator Willem Berendsen stelt tegenover Automotive Management dat Lucius volgens de eigen boekhouding nog 400 duizend euro open heeft staan bij Tesla. “Maar dat wil niet zeggen dat de rekeningen ook inbaar zijn. Ik weet niet of er tegenvorderingen of claims zijn van de kant van Tesla.”

Tesla zegt op haar beurt gewoon betaald te hebben. De schuld van het faillissement ligt niet bij de autofabrikant, maar bij de belastingschulden van Lucius. "Lucius heeft grote belastingschulden niet voldaan. De Belastingdienst heeft hiervoor beslag gelegd. Tesla zelf is Lucius geen bedragen verschuldigd. Openstaande schulden zijn voor het faillissement afgehandeld en daarbij was Tesla gehouden facturen rechtstreeks aan De Belastingdienst te betalen vanwege het beslag", zegt Tesla in een verklaring. 

Plaats een reactie (0)

Reageren