Extra logistieke hub voor Albert Heijn

Logistiekprofs op 8 September 2016

Albert Heijn wil kilometers besparen met de opening van een extra hub. Het distributiepunt in Den Haag is bedoeld voor online bestellingen en moet de supermarktketen zo’n 300.000 kilometer per jaar gaan besparen.

Albert Heijn maakt voor het verwerken van online orders gebruik van drie landelijke distributiecentra in De Meern, Rotterdam en Almere en een aantal overslagpunten (hubs). Vanaf deze hubs rijden kleinere bezorgwagens met de bestellingen de stad in. Voorheen werd er rechtstreeks vanaf het distributiecentrum in Rotterdam naar klanten in Den Haag gereden. Het nieuwe overslagpunt aan de rand van Den Haag moet er voor zorgen dat de bezorgauto’s minder kilometers hoeven af te leggen.

De supermarktketen breidt ook zijn logistieke hub in Amsterdam uit. Het punt wordt verplaatst naar een nieuwe locatie waar meer ruimte beschikbaar is en er meer bestellingen verwerkt kunnen worden.

Home Shop Center
Onlangs verbouwde Albert Heijn ook het distributiecentrum in De Meern. Het zogenoemde Home Shop Center is nu twee keer zo groot als voorheen, waarmee ook het aantal bestellingen dat het dc kan verwerken flink is toegenomen. Albert Heijn tracht met de uitbreiding in te spelen op de groeiende markt voor online boodschappen

Redactie LogistiekProfs