Excellentieprogramma studenten logistiek: een baan en 4000 euro bonus
11.05.2016 | Branchenieuws

Excellentieprogramma studenten logistiek: een baan en 4000 euro bonus

NHTV Breda is een excellentieprogramma voor talentvolle studenten logistiek gestart. De studenten van de Academie Stedenbouw Logistiek en Mobiliteit die meedoen aan het programma gaan stage lopen bij bedrijven als Samsung, Penske Logistics, Yacht en UPS. Elke student ontvangt een bonus van 4.000 euro en krijgt de kans om na de stageperiode bij het bedrijf te blijven werken.

De afgelopen maanden is een eerste lichting van twaalf studenten geselecteerd. “Bij de selectie hebben we een profiel opgesteld van de studenten, dat we nu ook gebruiken bij de match met de bedrijven. Hierbij gaat het niet alleen om de behaalde resultaten van de studenten, maar ook om hun motivatie en competenties, zoals analytische en creatieve vaardigheden en resultaatgerichtheid. Gedurende het derde en vierde jaar wordt de voortgang van deze studenten gemonitord”, aldus Albert Mandemakers van NHTV. Elke student gaat gedurende een periode van twee jaar aan de slag bij enkele van de negen deelnemende bedrijven: Samsung, Penske Logistics, Schenker Logistics Nederland, Yacht, UPS, APL Logstics (onderdeel van de KWE groep), Amgen, DHL en Kuehne & Nagel. Na hun afstuderen krijgen de studenten de mogelijkheid om bij één van deze bedrijven aan de slag te gaan.

Lage wervingskosten
Volgens NHTV zijn de studenten niet verplicht om een baan te nemen bij de deelnemende bedrijven. Omgekeerd zijn bedrijven niet verplicht om een baan aan te bieden aan de toptalenten. “Het doel van dit programma is bedrijven eerder in contact te brengen met talentvolle studenten in de logistiek. Dit zorgt ook voor lagere wervingskosten bij de bedrijven, want recruiten van nieuw personeel kost veel geld. En voor de studenten is het uiteraard een beloning voor het goed presteren tijdens hun studie”, zegt Mandemakers. De deelnemende bedrijven betalen voor hun deelname aan dit programma per student 4000 euro over een periode van twee jaar. Dit bedrag wordt in tranches aan de student uitgekeerd in de vorm van een extra bonus op zijn of haar stagevergoeding, als compensatie in de afstudeerperiode en als het diploma is behaald.

Redactie LogistiekProfs


Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren