Evofenedex leidt statushouders op tot logistiek medewerkers

Logistiekprofs op 23 november 2018 | 2 minuten leestijd

Evofenedex heeft gisteren aan zeven statushouders een Certificaat Logistiek medewerker uitgereikt. De cursisten gaan aan de slag als logistiek medewerker in het nieuwe magazijn van Toolstation in Bleiswijk. 

De zeven statushouders volgden de op maat gemaakte basisopleiding Logistiek medewerker, een traject evofenedex heeft opgezet met Toolstation en het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal. Zes crusisten kregen na afronding van het traject een jaarcontract aangeboden bij Toolstation in Bleiswijk. De zevende kandidaat heeft bij een ander bedrijf werk gevonden. 

Google Translate

Binnenkort start er een nieuwe groep met de opleiding logistiek medewerker. Evofenedex verzorgt deze opleiding voor kandidaten die de Nederlandse taal en cultuur nog niet helemaal machtig zijn. “Toen ik eraan begon dacht ik, al die culturen bij elkaar, gaat dat wel goed? Maar ik heb me ontzettend verwonderd hoe gemotiveerd deze groep was”, vertelt docent Paul Hogenes. “Met behulp van Google translate kwamen we een heel eind. We hebben het gehad over cultuurverschillen zoals dat je gewoon op tijd komt en dat afspraak ook echt afspraak is. Als je er tien moet pakken uit een rek, dan pak je er ook tien. Deze groep van zeven, ik ben er ontzettend trots op.”

Uitreiking opleiding Logistiek Medewerker
Afbeelding: evofenedex.nl

Meer statushouders opleiden

Eric Davidse, HR directeur Toolstation, zegt tevreden te zijn over de nieuwe werknemers. “Vanaf leidinggevenden krijg ik zeer positieve feedback terug. Deze groep is ontzettend gemotiveerd en werkt nagenoeg foutloos. Wij willen daarom meer statushouders op gaan leiden om voor ons te gaan werken, zeker met alle groei die we doormaken hebben we deze mensen heel hard nodig.”

Gerelateerde artikelen