EVO stimuleert ketensamenwerking met prijs

Logistiekprofs op 5 June 2015

EVO blijft met prijzen strooien. Eerst liet de verladersorganisatie al mee dat het een prijs voor de beste veiligheidsadviseur in het leven roept en nu komt er een prijs voor de beste logistieke samenwerking. Dat liet Machiel van der Kuijl, algemeen directeur bij EVO weten tijdens het EVO supply chain management-congres.

“Er gaapt een gat tussen het theoretische bewijs voor de winst van ketensamenwerking en de toepassing in de praktijk’, aldus Van der Kuijl. “Terwijl almaar complexere maatschappelijke uitdagingen juist vragen om samenwerking.

Ketensamenwerking het antwoord op complexe vraagstukken
Vooral midden- en kleinbedrijven zouden moeite hebben met de invulling van supply chain management. Door ketensamenwerking kunnen bedrijven van elkaar leren. Dat zou het antwoord zijn op complexe vraagstukken. “Meer asfalt is bijvoorbeeld niet de enige oplossing voor bereikbaarheidsvraagstukken. Alleen publiek-private samenwerkingen op thema’s van bereikbaarheid, digitalisering, veiligheid tot duurzaamheid, zorgen voor win-win-oplossingen.

EVO-leerstoel
Naar wie gaat zo’n prijs voor beste logistieke samenwerking? Die winnaar wordt bepaald door een onderzoek van de EVO-leerstoel supply chain management. De leerstoel is in het leven geroepen om modellen te ontwikkelen die eenvoudig in de praktijk zijn toe te passen, vooral voor het midden- en kleinbedrijf. “De keten is zo sterk als de zwakste schakel. Dus alle schakels hebben belang bij een goede toepassing van de theoretische kennis in de praktijk.”

Redactie LogistiekProfs