EVO roept prijs in het leven voor adviseurs gevaarlijke stoffen

Logistiekprofs op 27 mei 2015 | 2 minuten leestijd

Verladersorganisatie EVO gaat veiligheidsadviseurs die bij logistieke bedrijven extra aandacht besteden aan werken met gevaarlijke stoffen, belonen met een prijs: veiligheidsadviseur van het jaar. EVO doet dit samen met de Vereniging voor Veiligheidsadviseurs. 

De twee partijen hopen het werken met gevaarlijke stoffen nog meer gewicht, aandacht en erkenning te geven. Dat is nodig, want de gevaarlijke stoffen hebben misschien een negatieve naam maar zijn ondertussen van groot belang. Zo worden er met gevaarlijke stoffen handschoenen voor chirurgen gemaakt. De stoffen worden daarnaast gebruikt om mee te tanken, te verven en schoon te maken.

Duizenden veiligheidsadviseurs in Nederland 

In Nederland is het werken met gevaarlijke stoffen relatief veilig. Dat komt volgens EVO en VVA grotendeels door de inzet van veiligheidsadviseurs, waarvan Nederland er duizenden telt. Deze adviseur wordt bij bedrijven aangesteld als een onderneming gevaarlijke stoffen vervoert, laadt of lost. Hij of zij is verantwoordelijk voor de veiligheid tijden dat proces. 

Veiligheid in de hele logistieke keten 
De prijs wordt vanaf volgend jaar uitgereikt. Adviseurs die kans willen maken op de titel, worden beoordeeld op vaardigheden die de veiligheid nog verder bevorderen, zoals aandacht voor de veiligheid in de hele logistieke keten of een sterke overtuigingskracht richting collega’s in andere vakgebieden.

Redactie LogistiekProfs