EVO en Fenedex samen verder als evofenedex

Logistiekprofs op 23 January 2017

Door globalisering raken logistiek en handel steeds meer met elkaar verweven. Om in te spelen op die ontwikkeling vormen EVO en Fenedex sinds vorige week een nieuwe ondernemersvereniging: evofenedex.

De vereniging behartigt de belangen van bedrijven met een logistiek of internationaal belang. Evofenedex telt naar eigen zeggen 15.000 leden, bestaande uit handelaren, producenten en exporteurs. Over de reden achter het samengaan van de organisaties zegt voorzitter Steven Laks: “In een turbulent tijdperk waarin productieprocessen en economische machten in de wereld verschuiven, waarin we een groeiend patroon van handelsquota en sancties zien en waarin digitalisering en robotisering toenemen, is het juist van belang dat logistieke en exportbelangen gezamenlijk optreden. De kracht van Nederland berust mede op deze twee pilaren.”

Volgens Algemeen directeur Machiel van der Kuijl hebben Nederlandse bedrijven, ook als ze niet internationaal opereren, te maken met wereldwijde ontwikkelingen. “Een brug met haarscheurtjes remt de handel van een verfproducent in Rotterdam. Een geramde stuw vertraagt het productieproces van een oliehandelaar in Tilburg. Problemen bij een Aziatische rederij zorgen voor lege schappen in een Heerenveens warenhuis. Het goedkope Britse pond zorgt voor minder export bij de bloemist in Alkmaar. In deze wereld maakt een goede kennis over logistiek en handel hét verschil.”

Redactie LogistiekProfs