EVO en Fenedex presenteren banenplan aan politieke partijen

Logistiekprofs op 10 March 2016

EVO en exportvereniging Fenedex willen dat het creëren van banen in de logistiek en handel hoog op de politieke agenda komt. Daarom presenteren ze vandaag aan alle politieke partijen een tienpuntenplan voor meer investeringen in de sectoren. De organisaties willen dat de partijen de punten opnemen in hun verkiezingsprogramma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017.

De partijen in de Tweede Kamer zijn momenteel bezig met het schrijven van hun verkiezingsprogramma voor de verkiezingen die volgend jaar plaatsvinden. Volgens EVO en Fenedex is dit een goed moment om het tienpuntenplan te presenteren.

De punten richten zich vooral op het bevorderen van handel met Europa en de rest van de wereld. Dat is nodig aangezien de Nederlandse economie hiervan afhankelijk zou zijn. EVO en Fenedex stellen dat Nederlanders 69 procent van hun inkomen aan export te danken hebben. Daarom willen de organisaties onder meer dat de grenzen in Europa open blijven voor goederenvervoer. EVO en Fenedex stellen daarnaast de volgende punten voor:

  • Sluit een goed handelsverdrag met de Verenigde Staten
  • Help de vrachtafhandeling op Schiphol en in de haven van Rotterdam te verbeteren
  • Help inspectiediensten om beter met elkaar en met bedrijven samen te werken
  • Investeer in fysieke en digitale infrastructuur

De belangenorganisaties spreken zich uit tegen de protectionistische maatregelen die worden genomen als antwoordt op de turbulente wereldpolitiek, waaronder de Russische sancties en de vluchtelingenproblematiek. De overheid zou het logistieke netwerk van Nederland juist op een hoog niveau moeten houden, om zo het vestigingsklimaat in Nederland aantrekkelijk te houden voor buitenlandse bedrijven. 

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte

Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.