Eurotec komt met lage AGV voor intern transport

Logistiekprofs op 24 november 2017 | 1 minuut leestijd

Eurotec heeft een extreem lage AGV op de markt gebracht. De Lowpad heeft een hoogte van slechts 12 centimeter, wat zo’n 30 centimeter lager is dan gangbare AGV’s. 

Met de introductie van de Lowpad luidt Eurotec naar eigen zeggen een ‘nieuw tijdperk in voor goederenvervoer in magazijnen’. De ontwikkelaar hightech-toepassingen voor de logistiek heeft zich voor de Lowpad dan ook bij het Nederlands octrooibureau gemeld. 

Voor het gebruik van de Lowpad hoeven geen veranderingen aangebracht te worden in de infrastructuur van het magazijn: positiebepaling van de Lowpad gebeurt draadloos. De Lowpads worden bestuurd door bovenliggende software, die geïntegreerd kan worden in het bestaande systeem van de klant. 

De Lowpad is uitgebracht in een serie van verschillende modellen die parallel inzetbaar zijn. “Zo kunnen de Lowpads veel taken uitvoeren die de fysieke werkzaamheden van orderpickers verlichten en magazijnefficiëntie verbeteren”, aldus Eurotec in een persbericht. Zo kan de Lowpad gebruikt worden voor orderpickmethodes zoals bijvoorbeeld het goods-to-person-concept.