EuroSort wil groeien en bouwt nieuw hoofdkantoor

Logistiekprofs op 11 augustus 2016 | 2 minuten leestijd

EuroSort is begonnen met de bouw van een nieuw hoofdkantoor. Het nieuw te bouwen pand van de aanbieder van sorteeroplossingen komt in het Noord Hollandse Ankeveen. Het bedrijf heeft gekozen voor een kantoor op bedrijventerrein De Boomgaard aan de N236.

Voorheen was EuroSort gevestigd in Weesp, maar daar komt na vijftien jaar een einde aan. Het bedrijf heeft de ambitie om door te groeien en heeft om die reden gekozen voor een nieuwe hoofdkantoor. Alle afdelingen die voorheen in Weesp gevestigd waren, zullen mee verhuizen. Het nieuwe hoofdkantoor wordt over een jaar in gebruik genomen.

Het pand
Het nieuwe pand krijgt ongeveer 6000 vierkante meter vloeroppervlakte waaronder een hoge hal met een oppervlakte van rond de 1700 vierkante meter die zal worden gebruik voor als productieruimte, een zagerij en meer dan 1700 vierkante meter voor opslag en expeditie. Het demonstratiecentrum, dat in de hal komt, wordt gebruikt om de laatste innovaties en patenten te tonen en heeft een oppervlakte van bijna 1000 vierkante meter. Het pand biedt plek aan ongeveer honderd medewerkers. Daarnaast komen er twee kantoorverdiepingen van rond de 1500 vierkante meter. 

Tiel
Naast de afdelingen in Weesp heeft EuroSort ook een tak in Tiel. De vestiging van Distrisort Controls, die daar gevestigd is, blijft op die locatie, maar verandert wel van naam. De nieuwe naam van de vestiging wordt EuroSort Systems.

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: Eurosort