Euro-Rijn Group zet in op circular verpakken met belang in Circular Plastics

Logistiekprofs op 24 April 2020

De Euro-Rijn Group heeft een belang genomen in Circular Plastics. Met zijn ervaring in de retail logistiek verwacht Euro-Rijn Group een belangrijke rol te kunnen spelen in de verdere ontwikkeling van logistieke oplossingen voor de circulaire economie. 

De Euro-Rijn Group is een samenwerkingsverband van voornamelijk logistieke bedrijven uit Moerdijk. Om het duurzame en innoverende karakter van de groep verder te versterken is de Euro-Rijn Group de samenwerking aangegaan met Cirular Plastics. 

Circular Plastics werkt volgens een consortium-model waarbinnen verschillende professionals
samenwerken aan oplossingen omtrent duurzaam verpakken, zodat het gebruik van eenmalige verpakkingen en schaarse grondstoffen wordt verminderd. Circular Plastics richt zich met name op verzend- en verpakkingsoplossingen voor de tuinbouw, sierteelt en groeten en fruit.

Met de ervaring van Euro-Rijn Group op het gebied van retail logistiek (met Euro-Rijn XL Logistics) en kunststoffen (met Rotterdam Polymer Hub) beogen de twee partijen een significante bijdrage te leveren aan de verdere uitbouw van de circulaire economie.

Naast de Euro-Rijn Group werkt Circular Plastics onder meer samen met Container Systems, Koninklijke Paardekooper Group, Kras Recycling Group en Fresco Flowers.