​Elgersma Logistiek stopt transportactiviteiten

Logistiekprofs op 4 april 2017 | 1 minuut leestijd

Elgersma Logistiek gaat zich volledig richten op warehousing en op- en overslagwerkzaamheden. Het bedrijf stopt per 1 mei met alle transportactiviteiten.

Elgersma Logistiek uit Hardewijk hevelt de transportactiviteiten over naar St. vd Brink in Ermelo. Dit bedrijf is bereid om het vervoer tegen dezelfde condities over te nemen. Klanten, medewerkers en vakbonden zijn inmiddels ingelicht. St. vd Brink neemt in principe geen materieel of chauffeurs over, zo schrijft Transport-Online. Het betreft namelijk geen overname. Wel wordt er geprobeerd om een gedeelte van de chauffeurs over te nemen.

Elgersma Logistiek richt zich op zendingen met afwijkende maten en gewichten. Het bedrijf heeft circa 12.00 vierkante meter aan warehouse. Het besluit om te stoppen met transportactiviteiten betreft een ‘strategische heroriëntatie’. Het familiebedrijf werd daarbij geadviseerd door logistiek adviesbureau NextPage. “Als middelgroot bedrijf met 31 auto’s zijn we te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken”, aldus Marjan Moinat, algemeen directeur van Elgersma Logistiek BV. “Wij hebben daarom gekozen om de huidige warehousing en op- en overslag activiteiten te continueren.” 

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: Facebook Eigersma Logistiek