Elburg Foods tekent overeenkomst voor geautomatiseerde palletopslag

Logistiekprofs op 6 mei 2024 | 2 minuten leestijd

Elburg Foods, een bekende onafhankelijke producent van kipfiletspecialiteiten, is een samenwerking aangegaan met Lalesse Logistic Solutions om haar grondstoffen- en diepvriesmagazijn te automatiseren. Deze strategische stap is gericht op het optimaliseren van hun logistieke processen door middel van geavanceerde automatiseringstechnologieën.

Elburg Foods heeft officieel een contract getekend voor de installatie van de innovatieve Movu atlas-shuttles in haar magazijnen. Deze geavanceerde shuttles zullen de efficiëntie van de magazijnactiviteiten aanzienlijk verbeteren. De nieuwe installaties zullen bestaan uit een grondstoffenmagazijn met een capaciteit van circa 3.500 europallets en een diepvriesmagazijn met een capaciteit van circa 1.550 blokpallets. Deze technologie zorgt voor een optimale benutting van de ruimte en een gestroomlijnde logistiek, die essentieel zijn om de groeiende internationale vraag naar hoogwaardige kipproducten van Elburg Foods te ondersteunen.

Mijlpaal

De formele ondertekening, die werd bijgewoond door vertegenwoordigers van beide bedrijven, markeert een mijlpaal in het streven naar innovatie en klanttevredenheid. Aanwezig waren Hans ter Maten, managing director van Elburg Foods, Machiel van den Hazelkamp, CCO van Reesink Logistic Solutions en Bert van Orden, account manager van Lalesse Logistic Solutions. Lalesse Logistic Solutions is blij met deze samenwerking en de impact die het zal hebben op de activiteiten van Elburg Foods.

Gerelateerde artikelen